Een buitenlands tripje: Palmanova 2022

September 2022 – Op 1 september vertrok er weer een delegatie van de Compagnie Grolle richting Noord Italië: Palmanova. De stad, met zijn mooie vestingwerken, behoorde in het jaar 1615 tot de Republiek Venetië. Deze Republiek kwam in gevecht met Binnen-Oostenrijk, de Uskokoorlog was geboren.

Venetië werd tijdens deze strijd gesteund door zo’n 3000 Nederlandse soldaten, onder leiding van Johan Ernst van Nassau-Siegen. De Compagnie Grolle mochtdeze soldaten vertegenwoordigen tijdens het “A.D. 1615 Palma alla Armi” evenement.

Op donderdagavond had de Compagnie Grolle het kamp in gereedheid gebracht, zodat het klaar was voor het weekend. Er werd deelgenomen aan 2 veldslagen en diverse marsen door de stad met het prachtige plein. In het kampement konden bezoekers de textiele werken van onze marketentsters bewonderen, terwijl de soldaten zich aan het voorbereiden waren op de slag.

Verder was het tijdens dit warme weekend ook tijd om bij te praten bij bevriende buitenlandse groepen, welke wij door corona al een lange tijd niet meer hadden kunnen zien. Aan het einde van hetweekend wist de Compagnie weer in een rap tempo het kampement af te breken om zo weer de 1200 kilometer naar huis te overbruggen. Nadat maandagavond iedereen weer thuis was, kon er weer teruggekeken worden op een geslaagd weekend.

Organisatie en vrienden bedankt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *