Overdinkel 2020

13 September OverdinkelBernard van Galen ,beter bekend als Bommen Beernd, viel in 1665 Overdinkel binnen om Overdinkel te veroveren van het staatse leger. Om dit moment te herinneren heeft bruisend Overdinkel een fietstocht georganiseerd met onderweg mooie pauzepunten. Een van die belevenissen was een prachtig kampement waar de Compagnie Grol samen met het Lossers Chaootschap en Jan Riesewiek de inval van Bommen Beernd liet herbeleven.

β€˜β€™Er hing nog een oase van rust in kampement maar in de verte was tromgeroffel te horen. Dappere kinderen gingen op onderzoek uit en kwamen al snel tot de conclusie dat Bommen Beernd en zijn kapitein op zoek waren naar een aantal sterke soldaten om Losser te veroveren. Helaas voor de bisschop zat er niet heel veel bruikbaars tussen. Een soldaat was doof en de andere halfblind maar volgens de optimistische Bommen Beernd vormen deze halve soldaten samen 1.
Ondanks alle mankementen van de soldaten was Bommen Beerend er van overtuigd dat deze soldaten echt wel een musketschot konden lossen. Tegen het hevige prostest van de marketentsters in werden de soldaten meegenomen naar een slagveld waar ze een musket schot moesten lossen. 2 dappere en heldhaftige soldaten wisten een musket- en een kanonsschot te lossen en Bommen Beerend vertrok tevreden met deze mannen, een tamboer en de kapitein richting Losser.’’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *