Bezoek aan het prehistorisch dorp in Eindhoven

Augustus 2021 – In het jaar des Heren 2021 vertrok opnieuw een delegatie van de Compagnie Grolle naar den zuidelijken lichtstad. Was alles daar verlicht? Nee, in deze stad vol innovatie en vooruitgang was er een klein dorpje waar de tijd even stil leek te staan: het (pre-)historisch dorp. Daar trof de compagnie ook een heuse Obelix met zijn dorpsgenoten die ons kennis lieten maken met hun gebruiken uit de ijzertijd. ‘s Avonds was er uiteraard een gezellig kampvuur, compleet met bard die dit keer niet voortijdig de mond werd gesnoerd. De pannenkoeken uit deze periode waren overigens niet te versmaden.

Onze avontuurlijke tijdreis kreeg nog meer inhoud doordat een deel van de groep mocht overnachten in een Vikingboerderij, al dan niet gelegen op gelooide huiden.Overdag werd het publiek, nadat de musketten waren opgekalefaterd, getrakteerd op een oefening van musketiers, en (op 1,5 meter afstand) een kijkje gegund in het kampement. Op het marktplein waren enkele leden actief met wolspinnerij en textiele werkvormen. Toen de groep op de vroege zondagavond bij de Bron terugkeerde kon de Compagnie de overgebleven buit (lees voedsel en drank) verdelen en terugkijken op een geslaagd weekeinde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *