Marilène Houwer, Marketenster

Toen ik 8 jaar oud was mijn moeder al lid van deze groep en wilde ik heel graag een keer mee en na de ene keer ben ik lid van deze leuke groep. Het is een unieke, gezellige en leerzame hobby. Je op een andere manier verdiepen in de geschiedenis is een uniek iets. Zelf vind ik geschiedenis erg interessant. Ik vind het dan ook super leuk om schilderijen te bekijken over de 17e eeuw. Mijn favoriete evenementen zijn de Slag om Grolle en de slag om Bourtange. Je ziet zoveel bekenden re-enactment vrienden tijdens deze dagen wat het alleen nog maar gezelliger maakt. Op mijn 23ste vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging en ben ik voorzitter geworden.

Elk evenement maak je nieuwe herinnering maar mijn mooiste herinnering is het dansen in Bourtange op muziek, een onvergetelijke dag.  Het leukste aan re-enactment vind ik de gezelligheid die je met elkaar hebt. Je komt allemaal verschillende mensen tegen die je zoveel kunnen vertellen. Mijn hart gaat dan ook sneller kloppen van leuke en interessante weetjes uit de 17e eeuw. Mijn favoriete voorwerp zijn mijn losse mouwen. Deze losse mouwen zijn de eerste kledingstukken die ik helemaal zelf heb gemaakt.

En mijn favoriete moment uit de 17e eeuw is het winterlandschap met ijsvermaak wat te zien is op een schilderij van Hendrick Avercamp.