Andre Ebbers, kapitein

Voor mij is deze hobby een manier om je interesse in de geschiedenis te verdiepen. Om de geschiedenis goed na te leven moet je allerlei onderzoek doen en vaardigheden ontwikkelen. Wat ik ook leuk vind is dat je voor een goede uitbeelding zelf dingen moet maken die je nodig hebt en niet te koop zijn. Mijn favoriete evenement speelt zich af in de vestingstad Grol namelijk de Slag om Grolle.

Mijn favoriete herinnering aan het re-enactment is een onderhandeling gesprek met de Staatse commandant Henk te Bourtange. Het leukste onderdeel van het re-enactment vind ik dan ook contacten met andere groepen tijdens evenementen.

Ik ben zelf geïnteresseerd in de schilderkunst van deze periode en hier gaat mijn hart ook zeker sneller van kloppen. Ik beschik zelf over een redelijke collectie met hoeden en dit zijn dan ook mijn favoriete voorwerpen. Mijn favoriete periode in de 17e eeuw is de regeerperiode van Johan de Witt. De ware vrijheid.